Fjernelse af visdomstand


Visdomstænder er de sidste tænder, der normalt bryder frem i munden, og de kan ofte forårsage problemer, hvis der ikke er tilstrækkelig plads til dem, eller hvis de vokser skævt.

For at løse forskellige former for ubehag eller problemer er det en meget almindelig tandprocedure at få fjernet sine visdomstænder.

Procedure

Udtrækning af en visdomstand udføres normalt under lokalbedøvelse for at sikre, at du ikke føler nogen smerte under indgrebet. Tandlægen bruger specielle værktøjer til at løsne tanden fra det omkringliggende væv og trække den ud af tandkødet.
I tilfælde af en kompliceret udtrækning kan der også være behov for at fjerne en del af det omkringliggende knoglevæv for at få adgang til tanden.

Operativ fjernelse af visdomstand

I nogle tilfælde kræver fjernelse af en visdomstand mere end blot en rutinemæssig ekstraktion. Dette kan skyldes komplekse tandsætninger, visdomstænder, der ligger dybt i kæben, eller hvis tanden er vokset forkert og har forårsaget skader på omkringliggende væv. I disse tilfælde kan en operativ fjernelse være nødvendig for at sikre en sikker og effektiv behandling. Ved en operativ fjernelse vil tandlægen foretage et snit i tandkødet for at få adgang til tanden og fjerne den forsigtigt fra kæben.

Efterbehandling

Efter fjernelse af visdomstanden er det vigtigt at følge din tandlæges instruktioner for at undgå betændelse . Dette kan omfatte at tage smertestillende medicin efter behov, bruge sugerør i de første par dage og spise bløde fødevarer for at undgå at forstyrre helingsprocessen.

Pris

Prisen for fjernelse af visdomstand varierer alt efter kompleksiteten af indgrebet.Du kan forvente, at prisen for fjernelse af en enkelt visdomstand er mellem 1.000 og 3.000 kroner.

Bestil tid for at få en nærmere vurdering af behandling og pris.